Wie

Taal in de reageerbuis is een experimentele samenwerking van het Max Planck Institute for Psycholinguistics in Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam.

s_12507Mark Dingemanse is taalwetenschapper in de Language & Cognition-groep van het Max Planck Instituut in Nijmegen. Hij doet veldwerk in Ghana en denkt, spreekt, en schrijft over de wondere wereld van taal.

web • mark.dingemanse (at) mpi (dot) nl • @DingemanseMark

s_Tessa-120Tessa Verhoef studeerde Kunstmatige Intelligentie en deed onderzoek naar de evolutie van spraak in het Amsterdam Center for Language and Communication van de Universiteit van Amsterdam.

web • t.verhoef (at) uva (dot) nl

s_16765Seán G. Roberts is onderzoeker in de Language & Cognition-groep van het Max Planck Instituut in Nijmegen. Hij is geïnteresseerd in het simuleren van culturele evolutie en in meertaligheid.

web • sean.roberts (at) mpi (dot) nl • @aucksadventures

Voor het experiment ontwierp Shawn Tice een live visualisatie van de resultaten. Shawn werkt als programmeur voor ifixit.com. Hij is geïnteresseerd in kunstmatige intelligentie, web development, en alles wat met informatica te maken heeft. Bij de uitvoering van het experiment hebben we verder hulp van Marisa Casillas (web). Marisa is taalwetenschapper aan het Max Planck Instituut in Nijmegen, waar ze onderzoek doet naar hoe kinderen gesprekken leren voeren.

Een live visualisatie van de resultaten tijdens het Weekend van de Wetenschap

Een live visualisatie van de resultaten tijdens het Weekend van de Wetenschap